CrossFit?

Home / CrossFit?

CrossFit?

CrossFit on monipuolinen voima ja kunto-ohjelma, joka alunperin saavutti suosiota urhelijoiden, ammattisotilaiden, poliisien ja palomiesten keskuudessa. Useat urheilulajit, selviytyminen vaikeissa olosuhteissa sekä aivan tavalliset arkiaskareet vaativat tämänkaltaista kunto-ohjelmaa.

CrossFit harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia ja intensiivisiä, mutta myös jokaisen omalle tasolle sovitettavissa. Ohjelmointi harjoituksissa on kaikille sama. Harjoitukset voidaan skaalata sopivaksi, jotta ne sopivat niin isovanhemmille kuin kokeneemmille urheilijoille.

Mitä on toiminnallisuus?

CrossFitissä tehdään liikkeitä, jotka ovat ihmiselle luonnollisia liikkumismalleja. Tuolille istuminen ja siitä nouseminen (jalkakyykky) tai tavaroiden nostaminen maasta (maastaveto) ovat perinteisiä esimerkkejä toiminnallisista liikkeistä, joita tulisi vahvistaa läpi elämän. Harjoituksissa yhdistellään painonnostoa, voimisteluliikkeitä sekä aerobisia harjoitteita kuten juoksua. CrossFit-salin välineet koostuvat mm. levypainoista, kahvakuulista ja leuanvetotangoista.
Päämääränä on kehittää fyysisen kunnon kaikkia eri osa-alueita, olit sitten aloittelija tai jo hyvän kunnon omaava urheilija. CrossFit harjoittelun tarkoitus on tehdä sinusta hyväkuntoinen, terve ja vahva. Harjoitukset vaihtuvat päivittäin, joten ne eivät koskaan käy tylsiksi. Tehokkaat treenit takaavat nopean kehityksen!

CrossFit 40100?

CrossFit 40100 tarjoaa ohjattua CrossFit harjoittelua Jyväskylän keskustassa. Treeneissä on aina paikalla valmentaja, joka vetää päivän WODin (Workout Of the Day). WOD tunnille tulijat tekevät saman treenin ja se koostuu lämmittelystä, voima- tai taitoharjoituksesta, aineenvaihduntaa kiihdyttävästä metcon-harjoituksesta (metabolic conditioning). CrossFit 40100 tarjoaa myös WOD tuntien päälle painonnoston tekniikkatunteja (Olympic Weightlifting), voimisteluun liittyviä tunteja (Gymnastics) sekä liikkuvuus ja kehonhuolto tunteja (Mobility & Movement). CrossFitin voit aloittaa kurssin tai katselmuksen kautta. Salilla on myös mahdollista treenata joka päivä klo 6-23 avainkoodilla. Lisätietoja CrossFitin harrastuksen aloittamista sivulla: aloittaminen.

 
 
 

Kuva: Ronin CrossFit / Dublin