CrossFit?

Home / CrossFit?

CrossFit on monipuolinen voima ja kunto-ohjelma, joka alunperin saavutti suosiota urhelijoiden, ammattisotilaiden, poliisien ja palomiesten keskuudessa. Useat urheilulajit, selviytyminen vaikeissa olosuhteissa sekä aivan tavalliset arkiaskareet vaativat tämänkaltaista kunto-ohjelmaa.

CrossFit harjoitukset ovat toiminnallisia, vaihtelevia ja intensiivisiä, mutta myös jokaisen omalle tasolle sovitettavissa. Ohjelmointi harjoituksissa on kaikille sama. Harjoitukset voidaan skaalata sopivaksi, jotta ne sopivat niin isovanhemmille kuin kokeneemmille urheilijoille.

Mitä on toiminnallisuus?
CrossFitissä tehdään liikkeitä, jotka ovat ihmiselle luonnollisia liikkumismalleja. Tuolille istuminen ja siitä nouseminen (jalkakyykky) tai tavaroiden nostaminen maasta (maastaveto) ovat perinteisiä esimerkkejä toiminnallisista liikkeistä, joita tulisi vahvistaa läpi elämän. Harjoituksissa yhdistellään painonnostoa, voimisteluliikkeitä sekä aerobisia harjoitteita kuten juoksua. CrossFit-salin välineet koostuvat mm. levypainoista, kahvakuulista ja leuanvetotangoista.

Päämääränä on kehittää fyysisen kunnon kaikkia eri osa-alueita, olit sitten aloittelija tai jo hyvän kunnon omaava urheilija. CrossFit harjoittelun tarkoitus on tehdä sinusta hyväkuntoinen, terve ja vahva. Harjoitukset vaihtuvat päivittäin, joten ne eivät koskaan käy tylsiksi. Tehokkaat treenit takaavat nopean kehityksen!

Kuva: Ronin CrossFit / Dublin